Rybí perkelt s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí perkelt s chilli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26428 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
500 g | Cibule |
1,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
500 g | Mořská štika - filety |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Sherry brandy |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 558,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 10,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Majoránka, Mořská štika - filety, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí perkelt s chilli postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky, usmažíme ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme necelých 10 minut. |
2 | Mezitím si bílé rybí maso (bez kůže) omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky, obalíme v Maizeně. Pak je přidáme k osmažené cibuli spolu s bobkovým listem, posekaným česnekem, Sherry brandy, chilli papričkami, hořčicí, majoránkou, zázvorem, pepřem a solí. Vše dobře promícháme, dochutíme cukrem a smažíme dalších 6-8 minut. Rybí perkelt podáváme s vařenou rýží nebo chlebem. |