Omáčka Beurre blanc - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Beurre blanc
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26508 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
175 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 690,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Beurre blanc postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme k varu bílé víno spolu s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, celým pepřem a bobkovým listem. Zvolna povaříme asi 5 minut a odstavíme z plotny. |
2 | Odvar procedíme přes jemný cedník do ohnivzdorné misky. Položíme ji nad kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Za stálého šlehání vmícháme studené máslo nakrájené na kostky. Když omáčka získá krémovou konzistenci, osolíme ji a opepříme. |
3 | Podáváme k pečeným a smaženým rybám nebo k zelenině povařené v páře. |