Jednoduchý recept

Grilovaná kuřecí stehýnka se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26601

Ingredience

30 g Hořčice
1 kg Kuřecí stehna
20 ml Olej olivový
20 g Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
50 g Strouhanka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 817kJ
2% Sacharidy 8 g
63% Tuky 47 g
25% Sodík 493 mg
89% Bílkoviny 50 g

Grilovaná kuřecí stehýnka se slaninou postup přípravy receptu:

1

Dva plátky slaniny nadrobno nakrájíme a opékáme za stálého míchání bez tuku 3-4 minuty na pánvi s nepřilnavým povrchem. Pánev odstavíme a do slaniny vmícháme prolisovaný česnek, 2 lžíce hrubé hořčice a rozdrobené tmavé pečivo nebo strouhanku z tmavého pečiva.

2

Kůži na spodních stehnech opatrně uvolníme od masa tak, abychom neprotrhli kůži, a do vzniklého prostoru naneseme trochu směsi s hořčicí. Kůži pak opět urovnáme.

3

Kuřecí stehna obalíme plátky prorostlé slaniny, které upevníme párátkem.

4

Zbývající hořčici smícháme s olejem a směsí potřeme povrch slaniny. Pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu nebo nad žhavým dřevěným uhlím zhruba 25 minut. šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly do nejsilnějšího místa na stehně musí být čirá.

5

Grilovaná stehna se slaninou ozdobíme snítkami petrželky. Můžeme je podávat teplá nebo studená, nejlépe s křupavým bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept