Recept

Španělské kuře s krevetami a klobásou chorizo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26650

Ingredience

60 g Cibule
120 g Klobása Chorizo
120 g Krevety tygří - loupané
1 kg Kuřecí čtvrtky
5 polévková lžíce Olej stolní
40 g Oregano sušené
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 g Sůl
200 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 173kJ
6% Sacharidy 21 g
65% Tuky 49 g
62% Sodík 1 g
109% Bílkoviny 61 g

Španělské kuře s krevetami a klobásou chorizo postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a čtvrtky kuřete na něm při silnějším ohni osmahneme ze všech stran dozlatova.Papriku rozpůlíme, zbavíme semena nakrájíme na nudličky Cibuli nakrájíme na kolečka. Papriku a cibuli pak přidáme na pánev ke kuřeti a zvolna je opékáme doměkka.

2

K masu s paprikou a cibuli i přidáme česnek, rajčata, víno, oregana (dobromysl), sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Kuřecí maso musí být křehké a šťáva vytékající z místa, do něhož zapíchneme grilovací jehlu, musí být čirá.

3

Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka a spolu s krevetami přidáme na pánev. Zamícháme a zvolna dusíme dalších 5 minut. Pokrm podle chuti přisolíme a připepříme a podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept