Uzené maso pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso pečené
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26676 |
Ingredience
4 ks | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Karotka |
2 špetka | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 611,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Karotka, Kmín drcený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso pečené postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a celé vložíme do hrnce. Přidáme uzené vepřové maso vcelku, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Scedíme, brambory nakrájíme na širší plátky, maso na čtyři porce. |
2 | Porce masa opepříme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do vymazaného pekáčku. Přidáme plátky brambor, kolečka karotky, plátky celeru a kolečka cibule. Podlijeme vodou, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut a podáváme. |