Pomazánka z jiker - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z jiker
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26707 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
4 plátek | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Kapří jikry |
1 dl | Mléko polotučné |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 95,2mg |
Draslík | 145,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapří jikry, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z jiker postup přípravy receptu:
1 | Z plátků chleba odkrojíme kůrku, plátky namočíme do mléka, necháme nasáknout a potom vykapat na cedníku. V mixéru mixujeme jikry, přidáme namočený chléb a pokrájenou cibuli. |
2 | Do rozmixované pasty všleháme olej a citronovou šťávu. Na mělkou mísu poklademe listy ledového salátu a doprostřed navršíme pastu z jiker. |
Poznámka
Podáváme např. s opečenou bagetou.