Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26786 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 g | Cukr krupice |
300 g | Hroznové víno |
6 ks | Jalovec |
800 g | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 166,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 395,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Hroznové víno, Olej stolní, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej i máslo a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty, poté je vyjmeme. |
2 | Šalotky omyjeme, nakrájíme na jemné plátky a ve vypečené šťávě necháme zesklovatět. Jalovčinky lehce rozmačkáme a přidáme s bobkovým listem do pánve. |
3 | Kyselé zelí načechráme dvěma vidličkami a s vínem přidáme ke směsi. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme asi 5 minut. |
4 | Kachní prsíčka položíme na zelí a pod pokličkou pozvolna dusíme 25-30 minut. Hroznové víno omyjeme, bobule rozpůlíme, vmícháme do zelí a 4-5 minut prohřejeme. Před podáváním odstraníme bobkový list. |