Uzené maso pečené na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso pečené na divoko
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 26812 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
20 g | Cukr krupice |
150 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Karotka |
1 ks | Knedlík kynutý |
2 špetka | Majoránka |
40 g | Marmeláda rybízová |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
60 g | Sádlo škvařené |
2 špetka | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Saturejka |
1 špetka | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřová uzená plec |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 107,8mg |
Draslík | 918,9mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Karotka, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Šalvěj čerstvá, Saturejka, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Marmeláda rybízová, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso pečené na divoko postup přípravy receptu:
1 | V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme. |
2 | Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec. |
3 | Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list. |
4 | Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem. |