Recept

Telecí řízek s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26823

Ingredience

20 g Bazalka
10 g Cukr krupice
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
600 g Rajčata
5 g Sůl
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 221kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
29% Sodík 587 mg
59% Bílkoviny 33 g

Telecí řízek s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata přelijeme vařící vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Lístky bazalky otřeme papírovou utěrkou a natrháme. Jedno rajče dáme stranou, ze zbývajících umixujeme s bazalkou pyré.

2

Řízky osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme napříč a naklepeme na velmi tenké plátky. Ochutíme solí a pepřem, slabě zaprášíme moukou.

3

Pořádně rozehřejeme pánev, pak na ní rozehřejeme olej. Řízečky smažíme po každé straně 2-3 minuty. Jakmile zhnědnou, přidáme rajčatové pyré, snížíme teplotu a necháme 2-3 minuty slabě vařit. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.

4

Ostatní rajčata nakrájíme na hranolky a rozdělíme na řízky. Ozdobíme zbývajícími lístky bazalky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept