Zabalený řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabalený řízek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 223,3mg |
Draslík | 469,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 151,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zabalený řízek postup přípravy receptu:
1 | Řízky krátce omyjeme studenou vodou, osušíme a rovnoměrně naklepeme na tenko. Ochutíme solí a pepřem. Mouku dáme na talíř. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko se smetanou, špetkou soli a muškátovým oříškem. |
2 | Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízky dobře obalíme v mouce, potom ve vaječné směsi a na středně velkém plameni smažíme z každé strany 3-5 min., až dostanou světle hnědou barvu. Před obracením pokapeme zbývající vaječnou směsí. Servírujeme teplé s pestrým salátem. |