Recept

Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26977

Ingredience

marináda I
50 g Hrozinky
300 g Hroznové víno
0,4 dl Koňak Armaňak
50 g Ořechy vlašské
marináda II
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Směs pěti vůní
500 g Zaječí maso
3 stroužek Česnek
Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny
3 polévková lžíce Olej sezamový
100 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
7% Sacharidy 27 g
39% Tuky 29 g
16% Sodík 317 mg
59% Bílkoviny 33 g

Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny postup přípravy receptu:

1

Omyjeme velké hrozinky a zelené hroznové víno. Rozpůlené hroznové víno s hrozinkami a celými vlašskými ořechy dáme do mísy, přidáme Brandy Armagnac. Promícháme, necháme 15 minut odležet.

2

Omyté maso ze zaječího hřbetu pokrájíme na nudličky, dáme je do mísy a smícháme se sezamovým olejem, směsí pěti koření a rozetřeným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky.

3

Ve woku osmažíme slaninu dozlatova, přidáme olej a marinované maso. Za stálého míchání restujeme 4 minuty. Pak maso osolíme, přiložíme hroznové víno, hrozinky, ořechy, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty.

4

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept