Roštěnky jihomoravské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky jihomoravské
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
20 ml | Olej slunečnicový |
4 ks | Paprika zelená |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 123,2mg |
Draslík | 446,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky jihomoravské postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a přidáme špetku chilli koření. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky zbavené jádřinců pokrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno. |
2 | Zeleninu vložíme do rendlíku, podlijeme trochou vody, osolíme, přisypeme posekanou bazalku a prolisovaný česnek. Dusíme 15 minut. Nakonec do rendlíku rozklepneme dvě vejce a za rychlého míchání necháme zhoustnout. |
3 | Roštěnky na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran. |
4 | Na talíře rozdělíme plátky masa a obložíme dušenou zeleninou. |