Špaldový tradiční věnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldový tradiční věnec
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2702 |
Ingredience
20 dkg | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
2 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
0,5 dl | Mléko polotučné |
0,5 kg | Mouka špaldová |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rum |
15 dkg | Tuk Hera jedlý |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 82,6mg |
Draslík | 515,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka špaldová, Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldový tradiční věnec postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk. |
2 | Přidáme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy. |
3 | Kypřící prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme. |
4 | Vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme copánky a konce spojíme. |
5 | Vznikne věnec, potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme plechový hrneček, který pomažeme máslem. |
6 | Pečeme na 160 stupňů. |