Orecchiette s křepelkami a lanýžem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orecchiette s křepelkami a lanýžem
Orecchiette s křepelkami a lanýžem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27054 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Hříbky čerstvé |
15 g | Hrozinky |
2 ks | Křepelka |
1 ks | Lanýž |
1 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
15 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
450 g | Těstoviny Orecchiette |
100 g | Vepřové maso mleté |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 528,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 301,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Hrozinky, Křepelka, Oříšky piniové, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orecchiette s křepelkami a lanýžem postup přípravy receptu:
1 | Česnek, mrkev, celer, cibuli nasekáme najemno a v hrnci s olejem povaříme s šalvějí. Potom vložíme vepřové maso a 5 minut pomalu opékáme. Přidáme křepelky rozkrájené na 4 díly, podlijeme vínem. |
2 | Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut, potom vložíme piniová semena a hrozinky předem namočené do vody a vymačkané. Z křepelek oddělíme maso, nakrájíme a dáme zpět do omáčky, dochutíme. |
3 | Očistíme houby, nakrájíme na silnější plátky, osmažíme na oleji s neoloupaným stroužkem česneku, osolíme a opepříme. |
4 | Vaječné těstoviny nepravidelně nakrájíme a vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", vložíme do omáčky a zamícháme. |
5 | Orcchiette podáváme posypané houbami a lupínky lanýže. |