Tagliatelle s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s mořskými plody
Tagliatelle s mořskými plody
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27071 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
0,5 kg | Mořské plody mix |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Tagliatelle s mořskými plody | |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 66,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 137,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Tagliatelle, Mořské plody mix, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očistíme měkkýše. |
2 | Na oleji osmažíme rozmáčknutý česnek a najemno nasekanou feferonku. Zvolna uvaříme v kastrolu pod pokličkou měkkýše. Hotové vložíme na pánev s česnekem a feferonkou, na vrch dáme nasekanou petrželkou a přidáme rajče nakrájené na kostičky. Mírně osolíme. |
3 | Těstoviny uvaříme „al dente" v osolené vodě, scedíme je a přidáme ke šťávě z mořských plodů. Povaříme, aby šťáva zhoustla. |
4 | Těstoviny podáváme horké. |