Recept

Obří cappellaccio s ořechy a liškami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27107

Ingredience

Na těsto
1 polévková lžíce Mascarpone
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej sezamový
120 g Ořechy vlašské
5 g Pepř bílý
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
180 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Na omáčku
1 ks Feferony
300 g Lišky čerstvé
1 kávová lžička Máslo čerstvé
5 g Máta
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 838kJ
13% Sacharidy 48 g
60% Tuky 45 g
31% Sodík 621 mg
44% Bílkoviny 25 g

Obří cappellaccio s ořechy a liškami postup přípravy receptu:

1

Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. Ořechy

2

opražíme na sezamovém oleji a rozmixujeme. Smícháme je s ricottou,

3

přidáme mascarpone a parmezán a dochutíme.

4

Z těsta vyválíme nepříliš slabý plát a vykrojíme z něj 8 kruhů

5

o průměru 8 cm. Okraj 4 z nich potřeme rozšlehaným vajíčkem

6

a naplníme je směsí ricotty a ořechů. Položíme na ně zbylé 4 kruhy

7

a okraje dobře smáčkneme. Ořízneme zoubkovaným rádýlkem

8

a dáme stranou. Lišky omyjeme, odřízneme spodní část nožiček a rozkrojíme je na 4 části.

9

Na pánvi rozehřejeme olej s nadrobno nasekanou feferonkou

10

a neoloupaným stroužkem česneku rozkrojeným na polovinu.

11

Přidáme houby a lístky divoké máty. Podusíme 5 minut a osolíme.

12

Cappellacci uvaříme, zcedíme je a dáme do široké pánve s houbami

13

a 1 vrchovatou lžičkou másla. Dobře promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept