Žluté ravioli plněné brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žluté ravioli plněné brokolicí
Žluté ravioli plněné brokolicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27126 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 g | Mouka kukuřičná |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
500 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Na omáčku | |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
20 g | Oříšky piniové |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 190,1mg |
Draslík | 554,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Feferony, Sůl, Sýr Parmezán, Oříšky piniové, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Brokolice, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žluté ravioli plněné brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Brokolici očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, zchladíme, umeleme a dáme do mísy. Na oleji osmažíme se stroužky česneku a feferonkou, přidáme k uvařené brokolici. Ke směsi přidáme parmezán a špetku soli.Zaděláme těsto, přikryjeme ho a necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dlouhý plát, na polovinu klademe kopečky náplně. Přikryjeme druhou polovinou těsta a vykrájíme ravioli. |
2 | Piniová semena opražíme, roztlučeme v hmoždíři a ohřejeme na oleji s odrhnutým rozmarýnem. Ravioli pomalu uvaříme v osolené vodě, scedíme, ochutíme olejem s piniovými semeny. |