Recept

Artyčoky s rajčaty a česnekem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27171

Ingredience

400 g Artyčoky sterilované
2 kávová lžička Balsamico ocet
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Rajčata Cherry
0,5 kávová lžička Sůl mořská
4 ks Tymián čerstvý
12 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 691kJ
9% Sacharidy 31 g
6% Tuky 5 g
16% Sodík 320 mg
13% Bílkoviny 7 g

Artyčoky s rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:

1

Okapané a rozpůlené artyčoky spolu s větvičkou rajčátek dáme na plech. Posypeme stroužky česneku ve slupce a snítkami tymiánu. Pokapeme olejem a octem, osolíme, opepříme.

2

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a zeleninu pečeme asi 1 hodinu doměkka.

3

Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo slaným koláčům. Můžeme podávat jen s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept