Skopová plec v rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec v rýži
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Bazalka |
80 g | Celer bulvový |
6 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
80 g | Mrkev sterilovaná |
80 g | Petržel kořen |
15 g | Petržel kudrnka |
2 špetka | Rozmarýn sušený |
400 g | Rýže dušená |
600 g | Skopová plec |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 348,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Mrkev sterilovaná, Petržel kořen, Rozmarýn sušený, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec v rýži postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Necháme zpěnit, přidáme nadrobno pokrájenou mrkev, petržel a celer, osolíme, ochutíme rozmarýnem, bazalkou, krátce podusíme, přidáme k zelenině menší kousky masa, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut. Maso oddělíme od zeleniny a zeleninu promícháme s dušenou rýží. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno vložíme polovinu rýžové směsi, na ni poklademe kousky masa a poslední vrstvou bude druhá polovina rýžové směsi. Zalijeme rozšlehanými vejci, zapékáme 25 minut. |
3 | Pokrm rozdělíme na 4 porce a posypeme posekanou petrželkou. |