Chlebový salát z Toskánska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový salát z Toskánska
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27321 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 ml | Balsamico ocet |
20 g | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
8 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
150 g | Cuketa |
20 g | Kapary |
40 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej stolní |
4 ks | Paprika zelená |
4 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
8 g | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 623,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cuketa, Ocet vinný, Olej stolní, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový salát z Toskánska postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které rozložíme na talíři. Posypeme solí a pepřem a je necháme pustit šťávu. Mezitím do mísy nakrájíme oloupanou cibuli na tenká kolečka, přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky a posekanou bazalku. Omytou cuketu rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky a spolu s rajčaty přidáme do mísy a promícháme, aby puštěná šťáva z rajčat propojila všechnu zeleninu. |
2 | V misce smícháme bílé víno, balzamikový ocet, posekané kapary, prolisovaný česnek a sůl. Oschlé plátky toastového chleba nasucho opražíme na pánvi, rozlámeme je na menší kousky a polovinu z nich rozložíme na dno větší mísy a zalijeme balzamikovým nálevem. Na to navršíme polovinu zeleninové směsi a znovu opakujeme v další vrstvě. |
3 | Na závěr vše zalijeme dresinkem z vinného octa, sardelové pasty, špetky pepře a olivového oleje. |
4 | Ihned podáváme, protože chléb se brzy nasákne nálevem a ztratí křupavou konzistenci. |