Vepřový guláš po zahradnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš po zahradnicku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 krajíc | Chléb konzumní |
3 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
120 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová plec |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 134,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš po zahradnicku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, oloupaná rajčata nahrubo, papriky s feferonkou bez jádřinců na proužky, žampiony na plátky. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, maso na něm zprudka osmahneme, přisypeme cibuli a pár minut podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme 40 minut. Nyní přidáme rajčata, papriky a feferonku. Na pánvi rozpustíme kousek másla, plátky žampionů na něm orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a přidáme do guláše. Povaříme ještě 20 minut a vmícháme do guláše nakládaný hrášek. |
3 | Podáváme s chlebem. |