Sýrový hemenex - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový hemenex
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2739 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
10 dkg | Šunkový salám |
8 dkg | Sýr smetanový tavený 45% |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 870kJ
1% Sacharidy 2 g
43% Tuky 32 g
18% Sodík 360 mg
66% Bílkoviny 37 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 736,2mg |
Draslík | 235,1mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 847,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunkový salám, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový hemenex postup přípravy receptu:
1 | Na pánev nalijeme trochu oleje, poklademe sýr a nakrájený salám na plátky. |
2 | Navrch vyklepneme vejce a nožem propíchneme žloutek, aby se roztekl. |
3 | Osolíme, opepříme a osmažíme. |