Recept

Plněná rajčata skopovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27421

Ingredience

150 ml Bešamel
400 g Brambory pečené
1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
16 ks Rajčata
600 g Skopová plec
40 g Strouhanka
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 972 kcal
Kilojoule 4 068kJ
20% Sacharidy 71 g
83% Tuky 62 g
42% Sodík 835 mg
61% Bílkoviny 34 g

Plněná rajčata skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mleté skopové maso, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku. Chvilku podusíme a jakmile se začne maso drolit, přimícháme bešamel a pánev stáhneme z ohně.

3

Rajčata u stopky seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme mletou směsí z pánve. Vyskládáme je do máslem vymazaného pekáčku seříznutou stranou nahoru, zasypeme strouhaným sýrem promíchaným s trochou strouhanky, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 hodinu.

4

Podáváme s opečeným bramborem a ozdobíme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept