Pikantní rýžový salát s dary moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rýžový salát s dary moře
Pikantní rýžový salát s dary moře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27633 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 balení | Mořské plody mix |
100 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř bílý |
50 g | Petržel - nať |
250 g | Rýže loupaná |
10 g | Sůl |
5 ml | Tabasco |
80 ml | Tresť citronová |
0,5 dl | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 141,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 16,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Rýže loupaná, Sůl, Tabasco, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořské plody mix, Olej olivový, Petržel - nať, Tresť citronová, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rýžový salát s dary moře postup přípravy receptu:
1 | Do 2 litrů vody přidáme lžičku soli a 2 lžíce citronové šťávy, přisypeme přebranou rýži a 20-25 minut vaříme na mírném ohni, dokud rýže není měkká. |
2 | Mezitím v jiném hrnci vhodíme do vroucí vody mořské plody a vaříme 3 minuty, zcedíme a necháme vychladnout. Zcedíme také rýži, propláchneme studenou vodou a necháme pořádně vykapat. V hlubší míse potom smícháme rýži s dary moře, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakapeme citronem a dáme do lednice vychladit. |
3 | Dresink připravíme z prolisovaného česneku, bílého vína, tabasca, worcesteru, 2 lžic citronové šťávy, soli, pepře a jemně nasekané petrželky. Všechno důkladně promícháme a nakonec postupně přilijeme olivový olej. Dresinkem zalijeme salát a můžeme podávat s bagetou a bylinkovým máslem. |