Dušená směs zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená směs zeleniny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27649 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Hrášek |
2 dl | Jogurt bílý |
150 g | Kedlubna |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
150 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 354,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Jogurt bílý, Kedlubna, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená směs zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a nastrouháme co nejjemněji mrkev a kedlubnu. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme zeleninu, přidáme hrášek, trochu vody a dusíme, dokud zelenina nezměkne. |
3 | Do hotové směsi zamícháme sůl, kopr, cukr, jogurt, petrželku a pažitku. |
4 | Ihned servírujeme. |