Filé s jablky a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s jablky a slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27724 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 89,0mg |
Draslík | 198,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jablka, Okurky nakládané, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Kečup, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s jablky a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a po obou stranách je potřeme kečupem. Vložíme do zapékací mísy s trochou oleje. |
2 | Oloupaná jablka spolu s okurkami nahrubo nastrouháme, smícháme a směs navršíme na filé. Povrch posypeme nadrobno nakrájenou slaninou. |
3 | Zapékací mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 20 minut. Před koncem pečení položíme na každou porci plátek másla a ještě krátce zapečeme. |
4 | Podáváme s vařenými opečenými bramborami. |