Recept

Pečené vepřové na celeru

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27750

Ingredience

400 g Celer bulvový
300 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
150 g Máslo čerstvé
6 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové maso libové
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 215kJ
1% Sacharidy 5 g
32% Tuky 24 g
22% Sodík 439 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pečené vepřové na celeru postup přípravy receptu:

1

Oloupeme celer a nastrouháme na struhadle. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a celer orestujeme. V širokém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme na plátky nakrájené maso a opečeme z obou stran. Osolíme, opepříme, přidáme orestovaný celer, vodu a dusíme přikryté, dokud maso není měkké. Podle potřeby podléváme vodou. V misce rozšleháme vejce s citronovou šťávou a vlijeme do už odstaveného hrnce k masu. Promícháme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept