Pečené vepřové na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vepřové na celeru
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27750 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
300 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
150 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové maso libové |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 109,7mg |
Draslík | 175,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené vepřové na celeru postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme celer a nastrouháme na struhadle. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a celer orestujeme. V širokém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme na plátky nakrájené maso a opečeme z obou stran. Osolíme, opepříme, přidáme orestovaný celer, vodu a dusíme přikryté, dokud maso není měkké. Podle potřeby podléváme vodou. V misce rozšleháme vejce s citronovou šťávou a vlijeme do už odstaveného hrnce k masu. Promícháme a můžeme podávat. |