Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 27790
Kategorie: Rolády

Ingredience

300 g Cukr moučkový
500 ml Mléko polotučné
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Máslo čerstvé
350 g Ořechy vlašské
125 g Pralinky
1 ks Vanilkový lusk
11 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,478 kcal
Kilojoule 6 183kJ
30% Sacharidy 106 g
144% Tuky 108 g
11% Sodík 220 mg
54% Bílkoviny 30 g

Roláda ze Cévennes postup přípravy receptu:

1

5 vajec smícháme se 150g cukru a šleháme do bílé pěny, poté hrnec přendáme do horké vodní lázně.

2

Za stálého mícháme necháme zhoustnout.

3

Do směsi postupně vmícháme 150g mouky.

4

Plech vyložíme papírem na pečení, který jsme potřeli máslem. Těsto na něj vylijeme a pečeme při 180°C 15 minut.

5

Mléko s vanilkou přivedeme k varu.

6

6 žloutků smícháme se 150g cukru a 75g mouky a za pečlivého promíchávání přilijeme horké mléko.

7

Do zchladlého krému vmícháme drcené pralinky, sekané ořechy a máslo.

8

Pečené těsto překryjeme utěrkou a necháme vychladnout, poté překlopíme na utěrku a s její pomocí přendáme do formy na hřbet.

9

Naplníme krémem a překryjeme přečnívajícím těstem.

10

Necháme v chladu ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept