Jablečný koláč Scania - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč Scania
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27798 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1000 g | Jablka |
180 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 332,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč Scania postup přípravy receptu:
1 | 100g másla rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něm strouhanku. |
2 | Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky. |
3 | Zapékací formu vymažeme máslem, dno posypeme strouhankou. Na ní vyskládáme vrstvu jablek, přidáme malý kousek másla a posypeme cukrem. |
4 | Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme strouhankou smíchanou se skořicí. |
5 | Pečeme 35 minut při 200°C. |
6 | Koláč podáváme teplý, můžeme servírovat se zmrzlinou, zakysanou smetanou či anglickým krémem. |