Recept

Fazolová kovbojská polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27834

Ingredience

Hovězí vývar z kostí [27725]
250 g Celer bulvový
2 ks Cibule
350 g Hovězí oháňka
350 g Hovězí žebra
350 g Kosti hovězí morkové
2 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
30 g Zelí hlávkové bílé
Fazolová kovbojská polévka
3 ks Cibule
500 g Fazole bílé sterilované
100 g Luncheon Meat
1,5 kávová lžička Majoránka čerstvá
1 špetka Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

107% Kalorie 2,117 kcal
Kilojoule 8 858kJ
27% Sacharidy 96 g
411% Tuky 308 g
37% Sodík 738 mg
71% Bílkoviny 40 g

Fazolová kovbojská polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvou majoránku a petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Vepřovou slaninu pokrájíme na malé kostičky a v hrnci je vysmažíme dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a odložíme na misku. Na zbylém tuku podusíme pokrájenou cibuli dozlatova. Pak k cibuli přidáme Luncheon Meat (lančmít), který jsme pokrájeli na kostky. Bílé fazole z konzervy scedíme, přidáme je k cibuli, přidáme Luncheon Meat, promícháme a vše zalijeme 1 litrem čistého vývaru z kostí. Polévku povaříme přibližně 8 minut. Během vaření přimícháme majoránku, dochutíme solí, pepřem a špetkou mletého nového koření. Do uvařené polévky vrátíme škvarky ze slaniny.

3

Polévku podáváme v miskách, každou porci posypeme petrželkou.

4

Hovězí vývar z kostí [27725]:

5

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

6

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

7

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept