Kuřecí řezanka s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka s husími játry
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra husí |
500 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 353,5mg |
Draslík | 792,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Játra husí, Pažitka, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso a husí játra nakrájíme na větší kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme. |
2 | V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme kostky masa a jater, lehce orestujeme, přidáme cibuli a žampiony, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vínem. Na prudkém ohni necháme víno z poloviny vyvařit a zalijeme vývarem. Dusíme půl hodiny. Dochutíme solí, pepřem, přisypeme pažitku, přilijeme trochu smetany a povaříme pár minut. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží. |
Poznámka
Chceme-li pokrm pikantnější, přimícháme do rýže strouhaný sýr.