Kuřecí řezanka na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka na slanině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
80 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
30 ml | Koňak Armaňak |
600 g | Kuřecí prsa |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka na slanině postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky. |
2 | Pánev necháme na ohni rozehřát, přisypeme kostičky slaniny a částečně je vyškvaříme. Jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli a maso. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme plátky žampionů, podlijeme červeným burgundským vínem, armaňakem, necháme z části vyvařit a zalijeme troškou vývaru. Dusíme doměkka a tekutinu necháme téměř vyvařit. |
3 | Hotový pokrm podáváme se opečenými bramborami. |