Jednoduchý recept

Nudlová polévka čínská

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28140

Ingredience

115 g Bambusové výhonky
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
4 ks Houby sušené
230 g Kuřecí prsa
340 g Nudle vaječné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 kávová lžička Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
1000 ml Vývar drůbeží
250 g Zelí hlávkové bílé
115 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 924 kcal
Kilojoule 3 864kJ
25% Sacharidy 91 g
21% Tuky 16 g
62% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Nudlová polévka čínská postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme na tenké plátky maso. Z hub vymačkáme vodu a odkrojíme tvrdší části nožek. Kloboučky se špenátem, bambusovými výhonky, jarní cibulkou a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, cibulku a ostatní suroviny uchováváme v samostatných nádobách.

2

V hrnci s vařící vodou uvaříme nudle podle návodu na obalu. Uvařené nudle scedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy.

3

Dáme vařit vývar, poté přelijeme vařícím vývarem nudle a udržujeme v teple.

4

Rozehřejeme si na pánvi olej, přidáme cibulku a maso, vaříme minutu za stálého míchání.

5

Přidáme bambusové výhonky, houby, špenát a zelí. Vaříme minutu za stálého míchání, pak přidáme cukr, sójovou omáčku, sůl, sezamový olej a suché sherry. Vše promícháme.

6

Vzniklým dresinkem přelijeme nudle a podáváme.

Poznámka

kuřecí prsa vykostěná - zbavená kůže

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept