Slaninový sendvič - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninový sendvič
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 28195 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
8 krajíc | Chléb toastový |
4 polévková lžíce | Majonéza |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 423,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb toastový, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninový sendvič postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřáté pánvi opečeme plátky slaniny po obou stranách a vyjmeme je na papírovou utěrku. Do pánve vložíme krajíčky toastového chleba a opečeme je po obou stranách dozlatova. Potom všechny krajíčky potřeme máslem. |
2 | Poté 4 krajíce potřeme ještě majonézou, obložíme omytými listy salátu, plátky opečené slaniny, znovu salátem a nakonec omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty, která opepříme. Přiklopíme zbylými krajíčky chleba. |
3 | Sendviče rozkrojíme na trojúhelníky, sepneme párátky a ihned podáváme. |