Salát ze špenátu s kandovanými mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze špenátu s kandovanými mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28297 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
125 g | Baby špenát |
125 g | Brusinky |
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
135 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
185 g | Mandle |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Sýr kozí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 540,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 12,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Brusinky, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Mandle, Ocet vinný, Sýr kozí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze špenátu s kandovanými mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Na vinaigrette dáme do mísy hořčici a česnek, přidáme citronovou šťávu, l lžičku cukru, ocet a vše promícháme dohladka. Potom za stálého míchání přidáváme olivový olej. |
2 | Troubu předehřejeme na 120 stupňů Celsia. Na vál rozložíme pečící papír. Do hrnce vsypeme zbytek cukru, zalijeme 2 lžícemi vody a přidáme 1 lžičku citronové šťávy. Mandle rozložíme na plech a v troubě zahřejeme. |
3 | Vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud cukr nezezlátne a nezkaramelizuje. Přdáme horké mandle a zkaramelizované peckovice ihned přendáme na připravený pečící papír. Když mandle zchladnout, nasekáme je nahrubo. |
4 | Brusinky a špenát omyjeme. Kozí sýr zbavíme kůrky a rozdrobíme. Brusinky a špenát dáme do velké mísy, zalijeme vinaigrettou, krátce promícháme a rozdělíme na talíře. Salát podáváme sypaný kandovanými mandlemi. |