Recept

Zeleninový salát s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28299

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Chřest bílý
1 ks Chřest zelený
2 ks Cibule červená
1 špetka Cukr krupice
2 ks Kedlubna
75 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka
100 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 342kJ
11% Sacharidy 40 g
22% Tuky 16 g
6% Sodík 127 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zeleninový salát s chřestem postup přípravy receptu:

1

V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme a pokrájíme na špalíčky. Chřest oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Kedlubny očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.

2

Brabory vložíme do vroucí vody, po 5 minutách přidáme chřest a kedlubny, vaříme dalších 10 minut. Vařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.

3

Na marinádu oloupeme česnek a šalotku, obojí nasekáme na jemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky.

4

Pažitku omyjeme a nahrubo nasekáme.

5

Na pánvi rozpustíme máslo, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek tak, aby máslo změnilo barvu. Zalijeme jablečnou šťávou a octem. Marinádu dochutíme solí, pepřem a cukrem.

6

Marinádu smícháme s horkou zeleninou, přidáme kroužky červené cibule a salát ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept