Kuřecí maso v citronové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso v citronové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 28344 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Kuře |
40 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 256,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kuře, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso v citronové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso bez kůže a kostí nakrájíme na kostky. |
2 | Připravíme si omáčku smícháním drobně pokrájené cibule, dvou utřených stroužků česneku, špetky soli, špetky tymiánu, 20 gramů oleje a dvou lžic citronové šťávy. |
3 | Osolené a opepřené maso orestujeme na zbylém oleji a vložíme do předehřáté trouby. Polijeme ji omáčkou, sběračkou vody a pečeme. Během pečení poléváme omáčkou a podle potřeby přilíváme vodu. |
4 | Jako přílohu volíme vařené brambory. |