Okurky v koprové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky v koprové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2838 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
10 g | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 kg | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 469,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky v koprové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Okurky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na půlcentimetrové nudličky. Vložíme je na chvíli do osolené vařící vody a ocedíme. |
2 | Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a z petrželky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji kyselou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet a vložíme okurky. Pomalu je dusíme doměkka. |
3 | Nakonec do pokrmu přidáme jemně nasekaný kopr. |