Vejce plněná hořčicí a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná hořčicí a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28428 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 plátek | Chléb toastový pšeničný tmavý |
20 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
4 g | Sůl |
30 g | Sýr tavený madetka |
5 ks | Vejce slepičí |
30 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 260,1mg |
Draslík | 172,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb toastový pšeničný tmavý, Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr tavený madetka, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná hořčicí a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Housku nakrájenou na kostičky namočíme v misce do mléka a necháme nasáknout. |
2 | Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, hotovou přidáme k namočené housce, rozdrobíme žloutky, které jsme vyjmuli z rozkrojených vajec, ochutíme solí a pepřem a rozmixujeme ručním mixérem. Vzniklou hmotou naplníme půlky vajec a ozdobíme snítkou petrželky. Servírujeme na rozkrojeném toastovém chlebu, který uprostřed lehce namažeme taveným sýrem, aby vejce nesklouzlo. |