Bramborový salát s uzenou rybou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s uzenou rybou a zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28475 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Fazole červené sterilované |
400 g | Makrela uzená |
200 g | Okurky nakládané |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 506,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazole červené sterilované, Makrela uzená, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s uzenou rybou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě, necháme vychladnout, ale ještě teplé oloupeme. Uzenou makrelu zbavíme kůže a vykostíme, nakrájíme na malé kousky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostičky a vhodíme do mísy, přidáme uzenou rybu, cibuli a sterilovanou okurku nakrájenou nadrobno, zcezené sterilované fazole a důkladně promícháme. Ochutíme kořením a solí, vlijeme olivový olej a znovu promícháme. Zakryjeme a necháme v lednici uležet do druhého dne. Servírujeme jako přílohu nebo samostaný salát s pečivem. |
Poznámka
odležení do druhého dne