Bramborové karbanátky s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové karbanátky s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28555 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 80,8mg |
Draslík | 586,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 70,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové karbanátky s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme najemno. Lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa a vychladlé zapracujeme do rozmačkaných brambor. Přidáme vejce, sůl, pepř, důkladně propracujeme a z vzniklé hmoty vytvoříme menší placky. Ty obalíme klasicky v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem. |