Roláda z králičí kýty plněná mletým masem s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z králičí kýty plněná mletým masem s žampiony
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
200 g | Králičí maso |
50 g | Maso mleté - mix |
1 dl | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 123,1mg |
Draslík | 297,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z králičí kýty plněná mletým masem s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Králičí kýtu vykostíme a plát masa osolíme. Mleté maso promícháme s mlékem, přidáme sůl, pepř a na kostky nakrájené žampiony. Vejce uvaříme natvrdo, cibuli nakrájíme na kolečka. |
2 | Na plát králičí kýty rozetřeme mleté maso, do středu poklademe čtvrtky vejce, plát zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžící oleje, přeneseme do pekáče se 100 ml vody a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Po 30 minutách maso vybalíme, vložíme zpět do pekáčku s 20 g oleje, posypeme plátky cibule a za občasného přelévání výpeku dopečeme. Podle potřeby přilijeme vodu. |
3 | Když je roláda hotová, vyjmeme ji a držíme na teple. Pekáč přeneseme na sporák, šťávu zredukujeme a zaprášíme moukou, kterou zarestujeme, poté vlijeme 100 ml vody, dobře rozšleháme a povaříme. Podle potřeby dosolíme. |
4 | Nakrájenou roládu přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem |