Koroptev s telecí nožičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptev s telecí nožičkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28574 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Anglická slanina |
60 g | Cibule |
50 ml | Koňak Armaňak |
600 g | Koroptev |
40 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
100 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
300 g | Telecí nožičky |
150 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 97,2mg |
Draslík | 474,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Rýže dušená, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Koroptev, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Telecí nožičky, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptev s telecí nožičkou postup přípravy receptu:
1 | Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a telecí nožičku nařízneme od kosti. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli, vložíme obalenou koroptev, telecí nožičku, podlijeme vínem a armaňakem, vložíme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, až se víno s koňakem téměř odpaří. Nyní přidáme žampiony, podlijeme vývarem a dopečeme. Občas podléváme vodou a 10 minut před koncem pečení sundáme z koroptve plátky slaniny a maso potřeme vypečeným tukem. |
3 | Upečenou koroptev naporcujeme, nožičku vykostíme a maso nakrájíme. |
4 | Podáváme s dušenou rýží. |