Ostré krůtí hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré krůtí hranolky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28596 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
1 ks | Feferony |
20 g | Kapie sterilovaná |
20 g | Kečup |
180 g | Krůtí prsa |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 328,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie sterilovaná, Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré krůtí hranolky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se špetkou soli, jednu feferonku zbavíme semen a nakrájíme na drobné proužky, stejně jako naloženou kapii. |
2 | Krůtí prsa nakrájíme na kratší hranolky. V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme maso, poté vsypeme cibuli, česnek, kapii, feferonky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme, vlijeme kečup a asi minutu dusíme. |
3 | Jako přílohu podáváme restované bramborové hranolky nebo vařené brambory. |