Bramborové noky s kozí sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové noky s kozí sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2860 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Bramborové noky |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
100 g | Salám Mortadela |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 338,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Sýr kozí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Salám Mortadela, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové noky s kozí sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Bramborové noky uvaříme v osolené vodě, zcedíme a necháme okapat. |
2 | Mezitím přivedeme k varu smetanu, vaříme dokud mírně nezhoustne, poté přidáme kozí sýr a mortadelu nakrájenou na kostičky. Na závěr přimícháme nasekané ořechy a pažitku, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčkou zalijeme noky a ihned podáváme. |