Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a rozmarýnu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28812

Ingredience

150 ml Hovězí vývar základní
12 ks Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Olej olivový
66 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rozmarýn čerstvý
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 986kJ
2% Sacharidy 6 g
63% Tuky 47 g
21% Sodík 426 mg
101% Bílkoviny 57 g

Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Troubu rozehřejeme na 180 °C.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm, společně s rozmačkaným česnekem, jehněčí kotlety z obou stran. Cca 2-3 min dohněda. Podlijeme vínem a 2 min podusíme.

3

Mezitím rozmícháme rajčatový protlak s hovězím vývarem a přilijeme k masu. Přidáme nahrubo nasekaný rozmarýn, černé olivy a dochutíme pepřem. Vše přemístíme do zapékací mísy a pečeme 30-40 min. Ihned podáváme.

Poznámka

použijeme dvě snítky rozmarýnu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept