Bramborový salát s červenou řepou a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s červenou řepou a kapary
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28841 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
60 g | Červená řepa sterilovaná |
60 g | Cibule |
20 g | Kapary |
30 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
15 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
120 g | Rohlíky bílé |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 502,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa sterilovaná, Cibule, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s červenou řepou a kapary postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky, nakládanou červenou řepu také na plátky, pažitku, petrželku a kapary posekáme. Vše spolu promícháme, zalijeme octem, olejem, ochutíme solí, pepřem a dáme vychladit. |
2 | Podáváme s bílým pečivem. |