Pstruh pečený na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
300 g | Pstruh |
2 špetka | Sůl |
5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 781,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 216,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať a pažitku posekáme, pstruha očistíme, osolíme, opepříme a naporcujeme. |
2 | V pekáčku na sporáku orestujeme na oleji cibuli, poté přidáme pažitku s petrželí, zalijeme vínem a vložíme porce pstruha. Pekáček dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme zhruba čtvrt hodiny. Podle potřeby během pečení ještě přilijeme víno. |
Poznámka
Pstruha podáváme s vařenými bramborami.