Krémová polévka s grilovací klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka s grilovací klobásou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29036 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
Slepičí bujon | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
200 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
1 kg | Slepice |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Krémová polévka s grilovací klobásou | |
2 ks | Brambory |
350 g | Dýně |
200 g | Klobása bílá |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 238,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Brambory, Dýně, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Klobása bílá, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka s grilovací klobásou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou oranžovou dýni, mrkev a brambory omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu (kromě petrželky) podusíme, zalijeme slepičím vývarem a vaříme 10 minut. Do polévky přimícháme sladkou smetanu a rozmixujeme ji. Dochutíme solí. |
3 | Během vaření si v pánvi na másle a oleji opečeme do zlatohněda grilovací drůbeží klobásy, pak je nakrájíme na kolečka. |
4 | Polévku nalijeme do talířů, kolečka klobásy rozdělíme, položíme do polévky, posypeme petrželkou a podáváme. |
5 | Slepičí bujon [28675]: |
6 | Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. |
7 | Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. |
8 | Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru. |
9 | Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme. |
10 | Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům. |