Recept

Krémová polévka s grilovací klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29036

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé
Krémová polévka s grilovací klobásou
2 ks Brambory
350 g Dýně
200 g Klobása bílá
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 894 kcal
Kilojoule 3 739kJ
11% Sacharidy 39 g
328% Tuky 246 g
46% Sodík 929 mg
125% Bílkoviny 70 g

Krémová polévka s grilovací klobásou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou oranžovou dýni, mrkev a brambory omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu (kromě petrželky) podusíme, zalijeme slepičím vývarem a vaříme 10 minut. Do polévky přimícháme sladkou smetanu a rozmixujeme ji. Dochutíme solí.

3

Během vaření si v pánvi na másle a oleji opečeme do zlatohněda grilovací drůbeží klobásy, pak je nakrájíme na kolečka.

4

Polévku nalijeme do talířů, kolečka klobásy rozdělíme, položíme do polévky, posypeme petrželkou a podáváme.

5

Slepičí bujon [28675]:

6

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

7

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

8

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

10

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept